Oman asunnon myynti sujuu vaivatta luotettavan ja ammattitaitoisen välittäjän kautta

Kun haluat myydä asunnon helposti, nopeasti ja saada siitä juuri oikean hinnan, asunnon myynti kannattaa luottaa kiinteistönvälityksen ammattilaisen käsiin. Vaikka sinä itse tunnet parhaiten kotisi, kiinteistönvälittäjä tuntee asuntomarkkinat ja potentiaaliset ostajat.

1. Säästät aikaa ja vaivaa

Asunnon myynti voi olla paljon aikaa vievä projekti. Asunnon myynti-ilmoituksen tekemisen ja asuntoesittelyiden järjestämisen sekä pitämisen lisäksi aikaa vie mm. ostajien yhteydenottoihin vastaaminen, kysymysten selvittäminen, tarjousneuvottelut, sopimukset, paperityöt, kaupanteon varaaminen, kauppakirjan laatiminen ja lista jatkuu. Kuten huomaat tekemistä on. Me voimme kuitenkin tehdä asuntokaupoistasi sinulle mahdollisimman vaivattomat.

2. Oikea hinnan määritys

Myyjä voi toki hinnoitella asunnon itse erilaisten hintaoppaiden avulla, mutta ammattimainen ja asiansa osaava kiinteistönvälittäjä osaa katsoa kokonaisuutta ja arvioida näin asunnolle parhaan mahdollisen hinnan. Me tunnemme asuinalueen ja alueen markkinatilanteen sekä olemme tutustuneet alueen toteutuneisiin kauppahintoihin. Hinnan määritys ei kuitenkaan pelkästään perustu näihin tekijöihin vaan asunnon arvon määrittämisessä otamme huomioon myös asuntosi myyntivaltit, taloyhtiön tilanteen, mahdolliset tulevat remontit sekä esimerkiksi alueen kaavoitustilanteen – nämä asiat, kun ovat ostajan ostopäätöksen kannalta merkittäviä asioita.

Koska yleensä myyjälle asunto on oma rakas koti, voi myyjän hinta-arvio olla joskus hieman liian optimistinen. Tässä piileekin se vaara; mitä pidempään asunto on myynnissä sitä vähemmän houkuttavaksi se käy. Tilastojen valossa juuri asuntokaupan ensimmäiset viikot ovat niitä ratkaisevimpia, koska potentiaaliset ostajat kiinnostuvat usein asunnosta saman tien, kun se tulee myyntiin. Ethän siis tee hinnan määrittämisessä kriittistä virhettä

3. Turvallisuus ja myyjän vastuu

Tiesitkö, että ostajan on turvallisempaa ostaa asunto välittäjän kautta, sillä silloin häntä suojaa kuluttajansuoja? Osta potentiaalisista ostajista karttaa itsemyyjiä juuri tästä syystä. Me kiinteistönvälittäjinä tunnemme asuntokaupan lainsäädännön ja toimimme Hyvän Välitystavan mukaan. Selonotto- sekä tiedonantovelvollisuus sitoo meitä selvittämään kaiken mahdollisen sekä antamaan ostajalle kaiken mahdollisen tiedon, jotta tämä tietää tarkoin mitä on ostamassa. Tiedonannon laiminlyönti ja puutteelliset asiakirjaselvitykset voivat tulle itsemyyjälle kalliiksi. Me selvitämme aina tarkoin kaikki taustat niin taloyhtiön taloudellisesta tilanteesta kuin mahdollisista kaavamuutoksistakin. Kaikki selvitystyö alkaa Kiinteistönvälittäjän ja myyjän välisellä keskustelulla, jossa käydään läpi kaikki myyjän tiedossa olevat seikat. Asuntokaupassa saumaton yhteistyö onkin ensiarvoisen tärkeää.

Askeleet oman kodin myyntiin

Oma koti on tärkeä sekä monesti myös arvokkain omaisuutemme ja kun sen myynti tulee ajankohtaiseksi haluat varmasti hyvän hinnan ja nopeuden lisäksi myös parasta palvelua.

Talasmäki LKV on kiinteistönvälityksen ammattilainen ja luotettava kumppanisi silloin kun arvostat suoraselkäisyyttä, asennetta ja ammattitaitoa

1. Kutsu meidät kotiisi maksuttomalle arviokäynnille

 • Arviointikäynnillä teemme asunnostasi hinta-arvion ja voit keskustella välittäjän kanssa asunnon myyntiin liittyvistä yksityiskohdista.

2. Toimeksiantosopimuksen tekeminen

 • Kun yksityiskohdista ollaan päästy sopuun, allekirjoitetaan toimeksiantosopimus jolla myyjä valtuuttaa välittäjämme hoitamaan kohteen myyntiä

3. Kiinteistönvälittäjämme tutustuu kohteeseen, hankkii kaikki myyntiä varten tarvittavat dokumentit sekä lisäselvitykset

 • Ennen kuin asunnon markkinointi ja myynti voidaan käynnistää, tulee ensin tilata asianmukaiset dokumentit sekä tarvittaessa hankkia lisäselvityksiä (esim. isännöitsijältä tai viranomaiselta).
 • Samalla välittäjämme tutustuu tarkemmin myytävään kohteeseen ja sen lähialueeseen sekä kunnan mahdollisiin kehityssuunnitelmiin

4. Kohteen valokuvaus ja ammattimaisen markkinointimateriaalin luominen

 • Valokuvaamme kohteen ja pyrimme luomaan sille massasta erottuvan markkinointimateriaalin

5. Myynti-ilmoituksen julkaiseminen eri kanavilla

 • Myynti-ilmoituksen julkaisemisen jälkeen potentiaaliset ostajaehdokkaat saavat esimakua asunnosta ja tekevät päätöksen, haluavatko tutustua asuntoon tarkemmin paikan päällä.

6. Markkinoinnin suuntaaminen kohderyhmille

 • Myyntityössä panostamme kohdennettuun markkinointiin, jonka avulla tavoitamme paremmin juuri ne kohderyhmät, jotka ovat potentiaalisia ostajia.

7. Asuntonäyttö

 • Asunnosta kiinnostuneille järjestetään esittely, jossa potentiaalisella ostajalla on mahdollisuus tutustua tarkemmin kohteeseen.
 • Asuntonäytön jälkeen kiinteistönvälittäjämme huolehtii yhteydenpidosta näytössä käyneisiin ja asunnosta kiinnostuneisiin ostajaehdokkaisiin.
 • Myös asunnon myyjää pidetään ajan tasalla

8. Tarjouksen vastaanottaminen ja kaupantekoprosessin aloittaminen

 • Kun potentiaalinen ostaja löytyy, kiinteistönvälittäjä ottaa vastaan kirjallisen ostotarjouksen asunnosta.
 • Parhaassa tapauksessa kiinnostuneita on useita, jolloin syntyy tarjouskilpailu ostajaehdokkaiden välille.

9. Kaupanteko

 • Kaupantekotilaisuudessa raha ja asunto vaihtavat omistajaa. Kiinteistönvälittäjä lähettää kaupan osapuolille kauppakirjaluonnoksen hyvissä ajoin ennen kaupantekoa.
 • Mikäli kyseessä ei ole digitaalinen kaupankäynti, tilaisuus järjestetään yleensä ostajan pankissa. Kiinteistönvälittäjämme hoitaa kaupantekotilaisuuteen kaikki asianmukaiset paperit valmiiksi.
 • Kaupantekotilaisuudessa maksetaan myös välityspalkkio, joka vähennetään kauppahinnasta.
 • Kaupanteon jälkeen kiinteistönvälittäjä huolehtii tarvittavat ilmoitukset isännöitsijälle ja toimittaa varainsiirtoveroilmoituksen verottajalle.

Onneksi olkoon teit juuri elämäsi parhaat kaupat!